(Lidt ældre blogindlæg, så kan man da glæde sig over at solen og foråret er kommet til DK)
Her sidder jeg en mørk, lettere kold og regnfuld mandag… Det kunne jo være lige til at blive depressiv over, at den sommer man elsker så meget forsvandt lige så hurtigt, som den syntes ankommet.
Der er da heldigvis stadigvæk frisk økologisk frugt og grønt på markedet, men jeg kan mærke i kroppen, hvordan vinteren trænger sig på. Min krop bliver på underlig måde lidt mere solid, og min sult stiger gevaldigt. Det er som om, jeg skal spise langt mere protein og fedt for at mætte mig. Humøret holder jeg stadigvæk oppe, fik trods alt klemt mig til nok D-vitamin produktion i løbet af sommeren. ( Det hjælper noget, når man som mig tager sol, selv på indlandsisen på Grønland! Det koldeste gys nogensinde, at ligge på indlandsisen skal jeg hilse og sige!..)
Hverdagen har nok ligesom blandt de fleste andre sneget sig ind. Arbejde, studier, træning, faste aftaler osv. kræver energi og opmærksomhed. Den dejlige spontanitet der spreder sig om sommeren, når solen står højt og himlen er blå, bliver lidt glemt blandt pligter, ansvar og manglende tid. ( Rengøring! Ej ej.. ) De unge er begyndt på studierne, hvor de besluttede sig for ALTID at lave deres lektier og række hånden op. Her i slutningen af september er de ved at have mistet motivationen og overblikket i myldret af læsning og afleveringen.. Ja, man har vel selv været én af dem, og bliver det nok igen næste år. Det er utroligt at man aldrig bliver klogere. Man starter kanon ud, og går så kold. Næste år/næste gang bliver anderledes lover man sig selv, det er vel lidt ligesom en slankekur… Den har jeg heldigvis hverken haft brug for at gå på, eller haft en tro på virker! Den eneste jeg ser som en løsning, er varige livsstilsændringer. Ellers kommer yo-yo vægten da af sig selv. (Gælder det samme for studier?... Skulle måske afprøves..)
Hmm nu fik jeg vist da talt mig ud i noget værre noget, men sådan er det. Man starter et sted og lige pludselig er man endt et helt andet sted, i det mindste valgte man at tage skridtet ud og for hvert skridt man tager, må man jo komme nærmere bare et eller andet.
Hvad sker der for dem, som begynder at købe mindre økologisk! Altså i Danmark bruger vi forvejen en meget lille procentdel af vores indkomst, så det er måske ikke der man burde spare, når og hvis økonomien begynder at stramme til. Det virker nu mest som, at medierne kører det lidt for meget op og det bliver en selvkørende karrusel og selvopfyldende profeti. Men verden har brug for et renere miljø og sundere fødevarer. Det er i hvert fald det SIDSTE, jeg vælger at skære ned på. Jeg prioriterer mit liv og helbred højere end noget andet, og det vælger jeg at gennemleve igennem mine handlinger. Vi har kun én krop i dette liv og den skal holde hele livet, hvorfor ikke give den det bedste brændstof og lade den holde i længst mulig tid?
Afprøvede varer fra Urtekram i denne blog:
Butterbeans -Min evne til bønner er stærkt begrænset, da jeg aldrig nogensinde laver bønner undtagen de friske grønne bønner. Heldigvis har min kreativitet med mad har altid været god. Plus jeg er ikke så sart.. Det er meget godt, når man til tider ender ude i noget meget mærkeligt mad. Min mad plejer dog som regel at være en succes! Men butterbeans endte med at blive en slags risengrød uden ris, kun med butterbeans fra Urtekram. Det smagte faktisk af risengrød og havde grødkonsistensen efter jeg havde kogt dem rigeligt ud. Tilsat en del smør, kanel og lillebitte smule rørsukker. Meget mættende sammen med kød! Jeg sidder nu på 2,5 time uden den mindste lyst til bare at røre mad! Føler mig lettere bundet til stolen næsten, så solidt har den sat sig i maven på mig. Er ikke så meget for konserves, men en gang imellem så går det. Det her smagte faktisk ret godt, selvom jeg nok er den første som har lavet ”risengrød” ud af detJ
Urtekrams Kokosmælk – Uhmm kokosmælk er en af mine yndlingsingredienser i mit køkken, det smager godt og har en række gode egenskaber sundhedsmæssigt set. Det eneste problem som jeg altid har haft med kokosmælk er at den bliver tilsat usandsynlig meget vand.. Er det virkelig ikke muligt at producere en kokosmælk med et mindre vandindhold? Hvis retten ikke skal være for vandet, skal man som regel lade det simre i over en time, før det bliver lidt tykt. Men generelt kokosmælk evt. noget karry, kød og grøntsager, så står jeg med en madsuccesJ
Hvad er det bedste ved mennesker? …
Økohilsner Simon
Ingen kommentarer:
Send en kommentar