Så blev det vintertid endnu en gang og mørket, kulden og ikke at forglemme hyggen banker på døren.
Jeg er i hvert fald krøbet ind under tæppet med en lækker varm økologisk te som lidt selvforkælelse.. Godt nok forstyrret af en kæmpe bunke sms’er og opkald fra festglade personer, som prøver at trække mig til fest, men eksamensopgave og blog er vigtigst i den her weekend, kan altid vende tilbage til teenagelivet om en uge! :) Sorry gutter!
Men desværre er det også nu, hvor det er blevet mørkt og koldt, så er det også der, hvor jeg har mest travlt. Det hele skal jo løbe rundt i hverdagen og uanset hvor effektiv man er, så har man brug for nogle pauser en gang imellem. Det bliver en værre ping-pong omgang uden pauser. Uhm og kigger på rejser, det varmer i en kold tid, drømmer mig hen til sol og sommer i hvert fald!
Simpel guide til økoven og blog
Nu er det blevet ret populært med samtale-bøger, så har næsten overvejet at lave en… Meeen tror ikke den ville leve op standarden, det kunne vist godt gå hen og blive en enetale, hvilket en blog jo oftest bliver. Hvis du er god til enetaler og diskussioner med dig selv, en skarp iagttager, nysgerrig ud over alle grænser, så er du nok egnet som blogger!
Hvis du derudover har en interesse for naturen, grønne fingre, god til madlavning, sundhed og økologi, så tror jeg da nok, at jeg skal være bange for mit job som øko-ven!
Der er kun én som censurerer og det er mig selv, og man kan nogle gange være sin egen største kritiker og lukke ned for mere end hvad godt er, ganske simpelt for ikke at provokere unødigt eller undgå at spilde hele sit privatliv ud. Samtidig er det jo også fedt, når man endelig får en reaktion! Det gør man oftest ved at gøre/sige noget unikt/provokerende, der alligevel ikke skrider fuldstændig ud af folks sendeflade.
Overtænker det måske..
Overvejer nogle gange om jeg skriver for mig selv, eller for at hjælpe andre, opnå en reaktion eller hvad der nu kan ligge bag.. Det kan faktisk være dybt terapeutisk at skrive og få noget ned på skrift, men samtidig mister man også meget af selve følelsen og ideen bag det.
Det kan være uendelig svært at frembringe det samme på skrift som i tale, for jer/i læsere kan desværre ikke altid forstå, hvad jeg/man egentlig mente med en sætning. Det hele bliver sat ind i jeres kontekst og jeres måde at forstå omverdenen.
Jeg håber dog, at i få noget ud af alle os øko-venners arbejde med at skrive en blog, som i hvert fald for mig kræver en del overvejelse og tid til at skabe ideer. Selve det praktisk med at skrive den fylder i hvert fald langt mindre end at finde ud af, hvad den skal handle om.
Nu har du forhåbentlig fået nogle få fifs og indsigter fra en efterhånden erfaren blogger på 21 år..
Riskager med mørk chokolade fra Urtekram
Ups.. Dem skulle jeg nok ikke have åbnet op for! Tror de fleste kender følelsen af at åbne op for noget, og ikke stoppe før hele posen er spist. :)
De er i hvert fald meget lækre at spise, især med noget af det ”forbudte” økologiske smør på. Chokolade er bare rigtig god i en kombination med noget sprødt, ligesom nødder og chokolade tit og ofte er et godt match. Dog er det en slags kage/kiks så den er bedst i begrænsede mængder! Hvilket betyder at jeg hellere må invitere en masse over, så jeg kun tager én selv!
Så er der en anden ting som jeg har gravet mig frem til, men som ikke er fra Urtekram.. Stevia, en urt der er utrolig sød, men uden mange af de bivirkninger der ved sukker (lyder jo for godt til at være sandt) som kun må sælges til kosmetisk brug, hvilket det stevia-pulver som jeg fandt også er.. Reglerne bliver vist bøjet lidt der, men det er til dels også underligt at det ikke er lovligt til fødevare i Danmark, når det f.eks. i Japan er udbredt.
Stevia er meget sødt! Når du åbner for låget kan du virkelig lugte sødmen, men det er ikke sødt på samme måde som sukker. Jeg har haft held med at bruge det til forskellige ting, uden bivirkninger.. Men jeg håber da, der sker fremskridt på det her område. Jeg håber ikke, at det mangler sin godkendelse som fødevare pga. pengemæssige lobbyisme af branchen for sukker og kunstige sødemidler, men man kan aldrig vide det.
Økohilsner Simon