Jeg har de sidste par blogindlæg haft fokus på mere overordnede emner, men nu graver jeg mig ned i afprøvninger af forskellige nye tendenser og fødevarer:-) Og ja overskriften er vel meget sigende fra den sidste måneds tid, da sommertid er agurketid og i denne måned mere end nogensinde.
Tit og ofte kommer de multirestistente og meget farlige bakterier kød (og ikke hvilket som helst kød). Oftest fra køer som er blevet opfodret på en diæt, som slet ikke passer til deres mange maver, som skal spise GRÆS og ikke alt muligt andet. Derudover har koen i USA fået en del hormoner, og i DK er vi ikke meget bedre vi giver dem et ordentlig skud antibiotika uden egentlig grund som oftest. Køer skal ud på marken, det giver mening ik? Så husk at spise økologisk kød ;-)
Rawfood
Rawfood er det sidste nye indenfor sundhed og livsstil, nu hvor smoothies er ved at være old-stuff og etableret blandt den generelle befolkning. Rawfood går kort sagt ud på at intet må opvarmes til mere end 42 grader fora at bevare alle vitaminer og enzymer, og jeg er grundlæggende positiv overfor konceptet, da det bestemt er vigtigt at spise rå grøntsager og frugt, men der er dog visse grøntsager såsom rababer, bønner og spinat, der skal opvarmes for at nedbryde oxalsyre mm.
Der er dog også ulemper ved det, hvilket det overstående f.eks. er et eksempel på. Mit besøg på 42 raw i pilestræde illustrerer det også meget godt. Først og fremmest er det genialt at de har gode raw foods der er lavet i dehydratorer ( der tørrer det), at de bruger en del økologiske ingredienser, intet gluten og laktose i deres menu til trods for deres genkendelige pizza, lasagne, jordbærtærte og meget mere.
Det er genialt for som gluten og laktose-intolerant, så savner man nogle gange at opleve noget lidt genkendeligt såsom en pizza -glutenfrie pizzablanding er forresten noget værre noget, fik ikke dejen af før efter 3 dage ;)og smager altså ikke som man husker den, men det er generelt for alt det gamle, så snart man smager det igen, så er det slet ikke så godt, som man huskede. Det gælder især slik - syntes det smager alt for sødt og kunstigt nu hvor jeg ikke spiser det mere, så savner det slet ikke mere.
Retterne er ikke store, men de smager godt, er mættende og kreative men de er rent vegetariske, og for mig ville det være et supplement til min kost, da jeg ikke bliver mæt (altså mæt og kan holde mig kørende i et par timer, et tegn på en god kostsammensætning af det sidste måltid) uden f.eks. fisk eller kød af forskellige slags, og det er jo muligt at lave rå fisk og kød såsom sushi, men forstår udmærket godt, at de holder sig til det vegetariske, da det ville skabe nogle problemer, da råt kød og grøntsager ikke altid er lige godt for bakterietal.
Så kort sagt: Rawfood er godt, men det er bare et fancy ord for noget, som de fleste ville have godt af. Nemlig at spise ting så tæt på deres naturlige tilstand, og de færreste vil kunne spise 100 % rå og det ville sikkert heller ikke være at eftertragte, men som et supplement til kosten kunne det være udmærket. Spis efter hvad der passer til dig og hvad der gør dig mæt - husk kød/fisk i de mængder du føler behov for (nødder er ikke nok, det er svært at få de forskellige protein aminosyrer i den rigtige mængde fra vegetariske kilder og b-12).
Økohilsner
Simon
Ingen kommentarer:
Send en kommentar