Det sker tit med økologiske varer, at de har en vis tendens til at være uens i overflade, form, smag mm. Det har sin egen charme, at hvert stykke frugt har sin egen unikke historie i forhold til de mere standardiserede stykker frugt som man typisk ser ved konventionel produktion. Mere eller mindre samme form, farve og smag.. De smager som regel af absolut ingenting.. Noget vandigt l…! :(
De økologisk dyrkede produkter er blevet udsat for større modstand fra vind og vejr uden at blive ”reddet” af pesticider, kunstgødning m.fl. og alt dette skaber en lang større fylde af smag og sunde stoffer, når frugten bliver udsat for, det man formentlig ville kalde ”positivt stress”, hvis man snakkede om en person.
Den positive symbiose mellem naturen, der foregår i jorden og planten i sammenhæng med dyrene, menneskene og vejret er uforlignelig.. Det er praktisk taget umuligt at kopiere denne sarte balance med teknologi, og ja der kommer vi slet ikke ind på skrækproduktet GMO, som desværre har listet sig ind alt for mange steder i naturen og skabt små mutanter.
Det er noget virkelig fantastisk over det uperfekte, hvis alt var ens så ville der være meget lidt at snakke om, for hvad søren skulle man så snakke om? Alle er jo alligevel ens, men heldigvis er vi mennesker så forskellige som de økologiske frugter i udseende, former og farver.
Her for nylig fik jeg et lille rift (ca. 8 cm) på kinden til håndbold og underligt nok, er det som om pigerne smiler mere til mig.. Jeg syntes godt nok det var lidt mystisk i starten, men jeg lagde efterhånden mærke til, hvordan blikkene ændrede sig, og fandt grunden til det.
Folk spørger ind til det.. Lige pludselige har man noget at snakke om. Det gør mig åbenbart lidt barskere ud og det giver mig en hvis charme, at jeg den lille rift, så jeg forlader det normale/ensartede og har et bevis på, at jeg er lidt ud over det usædvanlige fra mængden.. Til trods for at det er en total uskadelig ting, og lagde ikke engang mærke til, da jeg fik det.
Vi er åbenbart ikke kommet længere væk fra hulemændene, at det ligger som et instinkt til os, at det stadigvæk betyder noget at få en lang rift i ansigtet, men til trods for det, så tror vi stadigvæk at vi kan kaste ting i vores mund, som hulemændene aldrig nogensinde ville have mulighed for at kunne lave, dyrke eller spise. Vi distancerer os selv fra vores rødder og ender dermed at blive rodløse og hvad er man uden sine rødder?
Så indser vi, hvor vi kommer fra, lær vær med at dyrke det perfekte for charmen ligger tit i de små fejl og husk at pas på dig selv og naturen! Det er min holdning til tingene.
Nå men vil smide hjernevasken fra studiet og valgkampen væk igen i dag, så jeg igen kan lytte til mig selv, og hvad jeg tror, er rigtigt i den her verden.
Nu tog det godt nok et par tusind år for os, at lære hvordan man fermentere sojabønnen og finde ud af, hvordan man kan uskadeliggøre nogle af de uheldige effekter som soja kan have, hvis det ikke er fermenteret til f.eks. miso, sojasauce mm, men det er en utrolig dejlig smagsgiver, som jeg ikke ville kunne undvære i min madlavning.
Min foretrukne er Genuine Tamari Soja Sauce fra Urtekram, som er glutenfri og har en dejlig blød, salt og lidt stærk smag af soja. Man kan uheldigvis ikke finde den i så mange butikker som Urtekrams almindelige sojasauce, men håber den kommer i flere og flere butikker, det er i hvert fald min favorit, og burde være de flestes hvis de gerne vil have en glutenfri, sukkerfri og økologisk fermenteret sojasauce fyldt med god smag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar