fredag den 25. juni 2010

Grib chancen!

Denne blog bliver nok min mindst filosofiske til dato, og det såmænd ikke fordi, at jeg ikke har noget at sige indenfor det, men ville bare prøve noget nyt denne gang. Det er fordelen ved at være en af de rutinerede økovenner bloggere, så giver det mig tid til at eksperimentere lidt.

Jeg er nok lidt af en firstmover når det kommer til økologi og sund livsstil. Jeg er supernysgerrig og villig til at prøve de fleste ting, hvilket jeg også gør. Til gengæld er jeg nok også en ret kritisk forbruger bagefter, men det nyeste skud på stammen af afprøvninger er BioMio, som er en ny økologisk restaurant på halmtorvet i København. 100 % økologisk certificeret, hvilket der så vidt jeg ved, kun er to restauranter i Danmark som er. De har en spændende tilgang til mad, med fokus på gode råvarer efter årstiden, plus de har indrettet det, så der er masser af pladser (vi sad 5 mennesker ved et bord og der var i hvert fald plads til 200 mennesker i hele restauranten, som var 1/10 fyldt).

Maden smagte virkelig godt, deres menukort er lidt rodet. Kan godt lide deres kassesystem, hvor man får et kort hver, der så fordeler regningen automatisk, hvilket gør det nemt at bestille mad og drikke, når man går op til kokken og bare kører sit kort over en plade samtidig med at man bestiller. Problemet denne dag var at der kun var en kok, selvom der var 6 stationer, med plads til kokke, og maden blev færdig én af gangen, så når man bestiller 5 mennesker, så kan det være svært at vente på den sidste får mad… Det kunne godt have været lidt smartere.

Dernæst har de lanceret den åbenbart smarte, sunde strategi at der min. Skal være 70 % øko. Grøntsager i alle retter… Det syntes jeg jo er lidt tåbeligt, for man vel jo gerne have valget imellem at vælge en kødret eller en salat. Lidt irriterende at fratage mig valget for jeg vil hellere have lidt mere kød og færre grøntsager, hvis jeg skal blive mæt. Det kunne i hvert fald stoppe mig en anden gang, hvorvidt jeg skulle vælge det som sted. Ved godt det er blevet trendy at spise mindre kød, fordi det er mere ”CO2 neutralt”, men det betyder samtidig ikke, at man skal fratage mig mit valg.
Maden var god, så hvis de får rettet de begynderfejl, så skal det nok blive et populært spisested. Priserne var overkommelige og bestemt ikke noget, som bør skræmme folk væk. Samtidig ligger det tæt på Hovedbanegården, så transportmæssigt er det helt fint for en fyr, som mig der ikke har nogen bil og skal rundt med det offentlige eller cykel. Nu blev det en helt restaurantanmeldelse, håber i bærer over med mig, men jeg håber jo lidt at mit bidrag kan gøre, at der åbner flere økologiske restauranter, som kan give mig og alle andre et større udvalg, samtidig med det kan øge tilgængeligheden af dem, så man ikke absolut skal være en kender af de rigtige steder og vandrer i evigheder, for at finde det rigtige sted Så jeg siger Grib Chancen til nogle flere restauranter, bliv økologiske tak!

Giv noget til andre: Jeg er blevet lidt af en giver og jeg er blevet overrasket over, at det man giver faktisk ofte kommer tilbage igen på en anden måde. Jeg plejer at dele ud af min overskud, tid og ting til mine venner, familie og naboer. F.eks. forærer jeg nogle af de grøntsager fra Aartiderne, som jeg ved, at jeg ikke kan nå at spise til mine naboer samt nogle andre ting. De har altid været søde ved mig, og man har altid kunne låne noget af dem, så det er meget naturligt. For et par dage siden fik jeg rødvin af dem som tak, og det forventede jeg jo ikke. Jeg giver ting væk, fordi jeg hellere vil have at andre folk skal have nytte af det. Ikke for at få noget igen, men når man så får det og det overrasker en, så bliver man lidt rørt. Vi mennesker er dybest set nok ret søde, når man kommer under overfladen på os

Te fra Urtekram – Der spredte sig den lifligste duft, efter jeg åbnede de lækre øko. Teæsker med hvid te og skovbær samt hvid te med abrikos. De dufter så godt! Man får lyst til at spise demDet jeg elsker ved hvid te, er at det er ret mildt. Nogle vil måske savne en lidt kraftigere smag, som man får med en sort te, men ja jeg foretrækker nu selv en god urtete eller hvid te. Så slipper man også for de store mængder koffein og koffein fungerer ikke vildt godt med mit system.

Glutenfri Müsli fra Kur Foods og Urtekram: Det smager jo fremragende, det eneste jeg kan være lidt skeptisk overfor er majsflaksene. Poppede morgenmadsprodukter har et meget dårligt ry indenfor sundhedsverden.

Mener at huske et eksperiment, hvor man fodrede rotter med henholdsvis ingenting, papæsken morgenmadsproduktet lå i og så morgenmadsproduktet. Dem som blev fodret med morgenmadsproduktet (cornflakes eller noget i den retning) døde først, derefter dem som ikke spiste noget og til sidst, dem som levede af papæsken. Seriøst det kan bedre betale sig, at lade vær med at spise noget end spise morgenmadsproduktet! Det er mere næring i papæsken end morgenmadsproduktet! Det giver da stof til eftertanke….

Trods alt er fordelen ved øko. Majs er at de heldigvis ikke er GMO. Majs er sammen med Soja nogle af de landbrugsprodukter som oftest bliver genmodificeret. Ganske ofte bliver det fodret til konventionelle køddyr, uden at det skal stå på indholdslisten, at kødet er blevet genmodificeret!

Det holder mig i hvert fald væk fra konventionelt kød, det eneste kød som jeg går efter er enten frilands eller økologisk.

Økohilsner Simon

Ingen kommentarer:

Send en kommentar