Sider

torsdag den 7. august 2014

Giv os i dag det daglige.. Salt

Ja undskyld mig overskriften og de guddommelige henvisninger, men hvor mange tænker over hvor mange MINERALER de får i deres daglige kost? (uraffineret salt er en god kilde, mere om det senere)

Jo de fleste kender til kalcium og magnesium, men når snakken kommer om selén, som dansk jord er ret fattigt på og en lang række andre spormineraler, så er det lukket land. Vi glemmer ofte at mineraler faktisk er noget af det vigtigste i vores kost, og uden mineraler som forbinder sig med et protein og vitamin for at danne enzymer ville vi være fortabt.



Det nuværende sygdomsvæsen er så kostbart som muligt for at medicinalindustrien kan tjene mest muligt, men hvis bare man så imod hvad dyrelægerne allerede ved, nemlig at ved at give dyrene de næringsstoffer de har behov for, så kan man undgå en lang række af de sygdomme vi har – og som dyrene også får, hvis de mangler dem!

Men man er jo interesseret i at så mange dyr som muligt overlever og det hele er så billigt som muligt, for at landbruget kan overleve. Derfor er dyrene nogle gange sundere! (menneske har behov for små 90 – ca. 60 mineraler, 16 vitaminer, 12 aminosyrer og 3 fedtsyrer) I naturen ville dyr helt instinktivt også vælge vegetationen omkring mudrede vandhuller og flodlejer, som er mest mineralholdigt.

Vi kender alle til vitaminer og hvor vigtige de er – så tager man en vitaminpille og tror den er løst – men nej, det er som at bruge gyldne søm til et råddent skib. Det er bestemt ikke det eneste! Og tit og ofte, da billige vitaminpiller er baseret på isolater og ikke komplekser, kommer du til at få meget dyrt pis rent ud sagt og mangler andre steder!

Der er gået utallige historier om mennesker som bor i bjerge og bliver langt over 100 år pga. det rene mineralholdige vand, som de drikker, og sunde kost generelt. For det er ikke superlet for et menneske at optage mineraler – vi skal allerhelst have dem i kolloid form – dvs. optaget af planterne først, og med vores nuværende landbrugssystem udpiner man jorden mere og mere for mineraler, så det der bliver tilbage er en tom skal – meget vandet, men uden det store indhold af vitaminer og mineraler mm – og så ovenikøbet en god omgang pesticider.

Det er ikke engang et nyt problem – allerede i 1936 fremkom der rapporter i USA om at jorden var ved at blive udpint for mineraler og deraf følgende mangelsygdomme. Som der stod i senat-dokument 264, 74. kongres, 2. samling 1936 i USA

”Vores fysiske velbefindende er mere direkte afhængig af de mineraler vi indtager, end af kalorier og vitaminer, eller af at vi konsumerer præcise mængder stivelse, protein og kulhydrater" – 

"intet menneske kan i dag spise frugt og grøntsager nok til, at forsyne kroppen med de mineraler der kræves for at opretholde et perfekt helbred, fordi mavesækken ikke er stor nok til at rumme, så store mængder."

Vi har fået så meget misinformation, at det er helt galt – vi har brug for gode naturlige råvarer baseret enten på økologi eller biodynamisk (eller permakultur/egen have), ikke light, ikke margarine, ikke soja i massevis, majsfruktose sirup osv. Stakkels alle dem som render rundt og tror de taber sig ved de ting og får en masse problemer oveni hatten!

Og hvis man vil have tilskud af mineraler – så gå efter plantebaseret kolloid form eller uraffineret salt såsom det franske jeg har billede af eller himalayasalt – begge ublegede og som du kan se pga. farven og konsistens fyldt med spormineraler og uden midler der får dem til at adskille sig i fine korn. Det er endda så billigt at det gør ondt, det er den billigste investering i et godt helbred man kan gøre med uraffineret salt.


 Uraffineret salt er sundt, men hold dig langt væk fra det helt hvide stads. Det er en generel regel – hvidt sukker, hvidt mel, hvid mælk mm, prøver man at undgå og gå efter den hele naturlige form såvidt muligt.

Held og lykke med det!

Økohilsner Simon