Efter jeg havde set Engle og Dæmoner i søndags slog det mig.. Lige midt på Lyngby station klokken ca. 18:13 imens jeg kiggede på en rullende reklame med Haribo. ( og nej, du må ikke spørge mig om, hvorfor min hjerne satte de to ting sammen)
Min hjerne begyndte at køre derudaf med associationer og når først ideen begynder at rulle, så gælder det om at handle.. Hurtigt! Ingen distraktioner, bare en ide og noget der skulle udføres fra start til slut. Heraf dette blogindlæg.
Lad mig trække dig tilbage til Haribo-reklamen.. Det er så nemt at tale til vores lille slikdjævel… Det er så nemt at tjene penge på at lede os i fordærv….. Tobak, alkohol, stoffer, krig, sukker, junkfood, korruption, fup osv. osv. Vi lever i en verden af moralsk fordærv.
Firmaet for fordærv kører strygende og tjener kassen.
Tænk på britiske politikere, der køber bleer for deres skatteborgers penge. Kemikaliefirmaer som får landmænd til at sprøjte deres egen sygdom på deres afgrøder i Indien. Fødevareproducenter som tilsætter sukker til deres varer, for at gøre os afhængige osv. osv.
Hvad er det så, som leder os i den anden retning? I en retning af etisk korrekte firmaer? For etik er vel et tveægget svar. Ingen er perfekte, så langt fra! Der vil altid være en plet på et etisk korrekt firma og menneske, så hvad er det som leder os mod det højere?
Hvor får vi troen på, at i morgen bliver tingene bedre? At verden bliver et bedre sted, hvis vi alle sammen arbejder imod det som et samfund af myrer, hvor vi alle som én har en plads i hierarkiet.
Hvor kommer vores ansvarlighed fra?
Til trods for, at vi tilsyneladende ikke har noget imod at dræbe os selv langsomt, og yderst smertefuldt, selvom rygningen, slikket osv. der gav os en masse søde løfter, de aldrig levede op til i længden og i stedet for gjorde én afhængig til selv det allersidste åndedrag.
Vi er måske perfekt ufuldkommenhed. De fleste vil nok få den erfaring, at hvis man lader beskueren bedømme, så vil de give dig alle svar mellem himmel og jord, for øjnene der ser, ser ikke det samme og alligevel er det en og samme ting, som de beskuer.
Måske er vi alle sammen etiske korrekte og har et fantastisk moralsk kompas.. Vi har bare en underbevidsthed, der skygger for det og selvsaboterer vores gode intentioner. Vi ved det jo egentlig godt, men din lille fyr på skulderen trækker en smule mere i vores arme end den anden.
Men alligevel trækker vi os ude af dens lange arme… Ikke hver gang og ikke altid, men nogle gange så vælger vi at lære at vores erfaringer, åbne vores øjne og vælge. Vælge noget som er større end os selv måske?
Noget der er bedre end det vi tidligere har gjort, noget som er værdigt for os selv, noget som bare er i balance og i et samspil med verden..
Hurra for firmaer, der prøver at være etiske korrekte, fordi de prøver at gøre noget! Jeg ved godt, at de ikke altid er perfekte, men jeg vil hellere vælge nogle, som tager stilling til tingene og gør det af et godt hjerte. Så kan man altid selv vælge, om man vil have det ene eller det andet.
Gør de noget godt for miljøet, gør de noget godt for samfundet, gør de noget godt for verden, gør de det hele en smule bedre?
Så kom vi til afslutningen af mit blogindlæg.. Hmm det var vist lidt for seriøst, må hellere sprøjte noget selvironi ind her i bunden, så læserne ikke får kaffen galt i halsen. Lidt selvironi får de fleste ting til at flyde lidt lettere ned
Here goes!
Nogle folk.. Ja nogle vil sige danskerne, har det med at have svært ved proportion. Ikke sjældent overhører man hvordan folk ubevidst holder hinanden nede. ”Du kunne stoppe med xxx, men nu skal du ikke blive fanatisk vel?”. Bare du er en lille smule anderledes eller fremme i skoen, så får du fanatikerstemplet på dig.
Nu skal politikkerne ikke have eneret på at lave spin, så jeg har tilladt mig at blive min egen spindoktor og nu er jeg ikke længere øko-fanatiker.. Jeg er en øko-entutiast… Kan du se forskellen?
Blåbærmarmelade fra Urtekram sødet med æblekoncentrat fra Italienske Fiordifrutta faldt jeg allerede faldt for et par år siden, godt nok ikke lige den med blåbær med varianten med jordbær. Det er lidt en synd, at spise marmelade da der er lige lovlig meget sukker(æblekoncentrat er stadigvæk en frugtsukker) i, men ja hvis man bare tager det en gang imellem, så går det nok
Den er superlækker og smager dejligt af bær. Ja utroligt nok af BÆR og elsker blåbær. Havde desuden en nutellalignende chokoladenøddecreme fra firmaet stående og wupti en uge efter, så var den næsten tom! (Nutella har virkelig taget patent i ordbogen på den slags produkter må man sige) Skal lige siges, at jeg ikke har nået at smage på den endnu, så efter mine roommates indtagelse af den, så skal den nok regnes som godkendt.
Økohilsner Simon
Min personlige blog om økologi, sundhed og livsstil.
.. samt alt mellem himmel og jord der foregår i mit liv med et glimt i øjet, en nysgerrig næse, en undren over uretfærdighed og misinformation samt meget mere.
Sider
▼
fredag den 24. september 2010
fredag den 10. september 2010
Biokay - Får maven i form! Anmeldelse af økologisk læskedrik
Kære Alle,
Som altid er jeg som blogger på udkig efter nye spændende økologiske og sunde produkter, og specielt dem som er fyldt med "liv", da liv gir liv. Her kommer min lille opdagelse ind i billedet.
Jeg tabte næsten kæben, da jeg så Biokay og kiggede på ingredienslisten.
En økologisk læskedrik UDEN sukker, sødestoffer og kunstigt skidt, men tilgengæld fyldt med probiotiske bakterier, naturlig smag og kildevand med brus. Men hvad er en læskedrik uden at den smager godt, så den måtte ned i kurven og afprøves.
Den smager faktisk godt, ikke fladt og sundt.. føler faktisk næsten jeg har drukket noget med alkohol i, fordi det har en smag derhen af pga. brusen. Den fås med kaktus og kiwi smag - dejlig, men håber der kommer endnu flere varianter af den, når den forhåbentlig bliver en storsællert som den fortjener!

Og det vilde er, at den ikke koster mere end 20 kroner for en halv liter, så hvis du står i butikken og har valget mellem en sukkersød cola og Biokay til et par kroner mere, så ved du hvad du skal vælge!
Probiotisk - hvad er nu det?
Der skal liv, at gi liv. Vores indre er fyldt med bakterier, både gode og dårlige og hvis der er ubalance i det system er du i større risiko for at blive syg, hvis de dårlige bakterier har overtaget. Her probiotiske bakterier går ind og hjælper på fordøjelsen og skaber balance.
Efter bare én enkelt Biokay kunne jeg mærke at maven og fordøjelsen der i forvejen har det godt var endnu mere i balance. Dejligt, det tyder også på at den ikke er pasteuriseret (opvarmet til høje temperatur, dræber både de gode og de dårlige bakterier).
Jeg har købt den i Egefeld og i helsekostbutikker, og der er også helsekostbutikker der sælger den på nettet, forhåbentligt kommer den ud i endnu flere butikker i fremtiden, har i hvert fald også prøvet at se om ikke også Øko-best får den hjem :)
De bedste økohilsner
Simon

Som altid er jeg som blogger på udkig efter nye spændende økologiske og sunde produkter, og specielt dem som er fyldt med "liv", da liv gir liv. Her kommer min lille opdagelse ind i billedet.
Jeg tabte næsten kæben, da jeg så Biokay og kiggede på ingredienslisten.
En økologisk læskedrik UDEN sukker, sødestoffer og kunstigt skidt, men tilgengæld fyldt med probiotiske bakterier, naturlig smag og kildevand med brus. Men hvad er en læskedrik uden at den smager godt, så den måtte ned i kurven og afprøves.
Den smager faktisk godt, ikke fladt og sundt.. føler faktisk næsten jeg har drukket noget med alkohol i, fordi det har en smag derhen af pga. brusen. Den fås med kaktus og kiwi smag - dejlig, men håber der kommer endnu flere varianter af den, når den forhåbentlig bliver en storsællert som den fortjener!

Og det vilde er, at den ikke koster mere end 20 kroner for en halv liter, så hvis du står i butikken og har valget mellem en sukkersød cola og Biokay til et par kroner mere, så ved du hvad du skal vælge!
Probiotisk - hvad er nu det?
Der skal liv, at gi liv. Vores indre er fyldt med bakterier, både gode og dårlige og hvis der er ubalance i det system er du i større risiko for at blive syg, hvis de dårlige bakterier har overtaget. Her probiotiske bakterier går ind og hjælper på fordøjelsen og skaber balance.
Efter bare én enkelt Biokay kunne jeg mærke at maven og fordøjelsen der i forvejen har det godt var endnu mere i balance. Dejligt, det tyder også på at den ikke er pasteuriseret (opvarmet til høje temperatur, dræber både de gode og de dårlige bakterier).
Jeg har købt den i Egefeld og i helsekostbutikker, og der er også helsekostbutikker der sælger den på nettet, forhåbentligt kommer den ud i endnu flere butikker i fremtiden, har i hvert fald også prøvet at se om ikke også Øko-best får den hjem :)
De bedste økohilsner
Simon


”Liv spiser liv” del 2
Du er nu kommet til Del 2, jeg er stærkt imponeret over din vilje og din nysgerrighed! Så læn dig tilbage og læs fra top til tå:)
Vi har brug for variation
De fleste folk der ser min madpakke og opdager en lilla aflang stang undrer sig, og når jeg så fortæller dem at det bare er en lilla gulerod og smager som en almindelig, så nægter de at tro på det.
Der er tusindvis af planter som vi mennesker kan spise, men dog vælger de fleste af os at spise stort set det samme hver dag og begrænser os til, hvad nogle eksperter anslår til 50-100 forskellige plantearter. Bare kig på din egen kost, hvor mange forskellige grøntsager, kød mm. spiser du i løbet af en uge? Ikke særlig mange formentlig, vi spiser for meste det samme.
Helt utrolig mange ting er lavet af nogle af de dårligste og billigste ingredienser såsom hvedemel, sukker, hærdede vegetabilske fedtstoffer, mælk og e-numre.
Vi går glip af en kæmpe mængde af varianter og naturens mutationer, der har skabt evolutionen af de forskellige planter.
Desværre har vi mennesker nogen gange haft en uheldig medvirken og skabt indavl, og det sker ikke kun blandt planter men også med dyr, som skaber mange helbredsproblemer for bestemte racer.
Vi mennesker er ufattelig forskellige dog har fælles aner, men vi prøver efterhånden alle sammen at ligne hinanden på trods af at det har været vores forskellighed, mutationer og tilpasningsdygtighed der har betydet at vi beboer næsten alle verdensdele i verden til trods for vi hverken er de stærkeste, hurtigste eller bedste til en lang række ting.
Darwins ”Survival of the fittest” har til en hvis grad spillet fallit med mennesker, men vi har været de mest tilpasningsdygtige, så selvom der døde mange under pesten i 1300 tallets Europa, så var der nogle med en genmutation der overlevede og havde en større modstandsdygtighed overfor den, og i dag har langt størstedelen af den europæiske befolkning denne mutation, men hvis det ikke havde været for vores forskellighed og unikke evne til at tilpasse sig, så ville Danmark måske have været temmelig tomt.
Vi mennesker har tænderne til både at kunne spise grøntsager og kød, ikke særlig mange dyr kan spise en så varieret kost som vi kan og tilpasse sig så forskellige klimaer som Afrikas ørken og Ruslands is-klædte tundra. Forandringen i vores kost og livsstil har dog taget en tur i overhalingsbanen indenfor de sidste hundrede år, som vi trods vores stærke tilpasningsevne endnu ikke har formået at følge med.
Vi sløver vores sind med sukker, alkohol, cigaretter, stress osv. og vi vil være unge længst muligt og det er da helt forståeligt, at vi ikke vil være en bedøvet ældre mand/kvinde (af medicin, sukker mm) der er parkeret på et plejehjem, men vi kan være aktive og friske op i en høj alder. Ja tag Grundtvig for 150 år siden som eksempel, han holdt en prædiken dagen før han døde i en alder af 89! Ja 89 år. Vi kan ikke vente på at leve livet og vente på vores chance hele tiden, nogle gange må man handle selv og skabe chancen og komme ud af vores bedøvelse og mærke livet!
Hvis du var vild med The Secret, så vil du elske Bob Proctors egne programmer, som du kan læse mere om her
Hvis planter og dyr får lov til at blive stærke i et samspil med hinanden så viser nogle af de første økologiske pionerers eksperimenter at planterne bliver mere modstandsdygtige overfor skadedyr, fordi der er flere nyttedyr som f.eks. mariehøns til at spise bladlusene samt at plantens eget kemikalieforsvar mod skadedyrene i højere grad er optimeret.
Konventionelt landbrug skaber et afhængighedsforhold for jorden bliver afhængig af mere og mere gødning for at kunne give de samme afkast som tidligere.
Valget om GMO, konventionelt landbrug og økologisk/biodynamisk landbrug er vores.
Tager du et bevidst valg?
Urtekrams byggræs tabletter er en god måde at tage en naturlig ”vitaminpille” på, for vitaminerne og næringsstofferne ligger naturligt i deres hele komplekser plus naturlige hjælpemidler hvilket er langt bedre end en vitaminpille, der i mange tilfælde er konstrueret og skabt i et laboratorium og langt fra de vitaminer som har en positiv effekt uden at skabe en kæmpe ubalance, fordi kroppen ikke ved hvad den skal gøre med de kunstige isolat og skille sig af med dem. Man får bare noget virkelig dyrt Pi….Undskyld mit sprogbrug:)
Bedste fødselsdagshilsner
Simon
Vi har brug for variation
De fleste folk der ser min madpakke og opdager en lilla aflang stang undrer sig, og når jeg så fortæller dem at det bare er en lilla gulerod og smager som en almindelig, så nægter de at tro på det.
Der er tusindvis af planter som vi mennesker kan spise, men dog vælger de fleste af os at spise stort set det samme hver dag og begrænser os til, hvad nogle eksperter anslår til 50-100 forskellige plantearter. Bare kig på din egen kost, hvor mange forskellige grøntsager, kød mm. spiser du i løbet af en uge? Ikke særlig mange formentlig, vi spiser for meste det samme.
Helt utrolig mange ting er lavet af nogle af de dårligste og billigste ingredienser såsom hvedemel, sukker, hærdede vegetabilske fedtstoffer, mælk og e-numre.
Vi går glip af en kæmpe mængde af varianter og naturens mutationer, der har skabt evolutionen af de forskellige planter.
Desværre har vi mennesker nogen gange haft en uheldig medvirken og skabt indavl, og det sker ikke kun blandt planter men også med dyr, som skaber mange helbredsproblemer for bestemte racer.
Vi mennesker er ufattelig forskellige dog har fælles aner, men vi prøver efterhånden alle sammen at ligne hinanden på trods af at det har været vores forskellighed, mutationer og tilpasningsdygtighed der har betydet at vi beboer næsten alle verdensdele i verden til trods for vi hverken er de stærkeste, hurtigste eller bedste til en lang række ting.
Darwins ”Survival of the fittest” har til en hvis grad spillet fallit med mennesker, men vi har været de mest tilpasningsdygtige, så selvom der døde mange under pesten i 1300 tallets Europa, så var der nogle med en genmutation der overlevede og havde en større modstandsdygtighed overfor den, og i dag har langt størstedelen af den europæiske befolkning denne mutation, men hvis det ikke havde været for vores forskellighed og unikke evne til at tilpasse sig, så ville Danmark måske have været temmelig tomt.
Vi mennesker har tænderne til både at kunne spise grøntsager og kød, ikke særlig mange dyr kan spise en så varieret kost som vi kan og tilpasse sig så forskellige klimaer som Afrikas ørken og Ruslands is-klædte tundra. Forandringen i vores kost og livsstil har dog taget en tur i overhalingsbanen indenfor de sidste hundrede år, som vi trods vores stærke tilpasningsevne endnu ikke har formået at følge med.
Vi sløver vores sind med sukker, alkohol, cigaretter, stress osv. og vi vil være unge længst muligt og det er da helt forståeligt, at vi ikke vil være en bedøvet ældre mand/kvinde (af medicin, sukker mm) der er parkeret på et plejehjem, men vi kan være aktive og friske op i en høj alder. Ja tag Grundtvig for 150 år siden som eksempel, han holdt en prædiken dagen før han døde i en alder af 89! Ja 89 år. Vi kan ikke vente på at leve livet og vente på vores chance hele tiden, nogle gange må man handle selv og skabe chancen og komme ud af vores bedøvelse og mærke livet!
Hvis du var vild med The Secret, så vil du elske Bob Proctors egne programmer, som du kan læse mere om her
Hvis planter og dyr får lov til at blive stærke i et samspil med hinanden så viser nogle af de første økologiske pionerers eksperimenter at planterne bliver mere modstandsdygtige overfor skadedyr, fordi der er flere nyttedyr som f.eks. mariehøns til at spise bladlusene samt at plantens eget kemikalieforsvar mod skadedyrene i højere grad er optimeret.
Konventionelt landbrug skaber et afhængighedsforhold for jorden bliver afhængig af mere og mere gødning for at kunne give de samme afkast som tidligere.
Valget om GMO, konventionelt landbrug og økologisk/biodynamisk landbrug er vores.
Tager du et bevidst valg?
Urtekrams byggræs tabletter er en god måde at tage en naturlig ”vitaminpille” på, for vitaminerne og næringsstofferne ligger naturligt i deres hele komplekser plus naturlige hjælpemidler hvilket er langt bedre end en vitaminpille, der i mange tilfælde er konstrueret og skabt i et laboratorium og langt fra de vitaminer som har en positiv effekt uden at skabe en kæmpe ubalance, fordi kroppen ikke ved hvad den skal gøre med de kunstige isolat og skille sig af med dem. Man får bare noget virkelig dyrt Pi….Undskyld mit sprogbrug:)
Bedste fødselsdagshilsner
Simon

onsdag den 8. september 2010
Den lilla gulerod; del 1
Inden du klikker videre, og knap nok kan overskue at skulle kæmpe dig igennem en blog delt op i to dele.. Ja næsten lige så forfærdeligt som en spændende serie i to dele (håber jeg! ) så håber jeg, du vil bruge ét par minutter på dette blogindlæg, som efter min egen mening er blandt de vigtigste, jeg til dags dato har skrevet. Nu kan jeg ikke binde dig til skærmen, men jeg kan da prøve!
Det sker en gang imellem at hjernen aka. støvsugeren formår, at finde al dens indsamlede information og viden frem fra underbevidstheden for derefter at sætte det sammen til nye sammenhænge. For mig sker det som regel når jeg ligger i sengen, lige før øjnene bliver tapet til og jeg sover. Her bruser og brager ideerne frem, og jeg må hurtigt samle dem sammen før de flyver videre.
Jeg vil gerne bringe lidt lys over et emne der ikke bliver skrevet så meget om i Danmark medmindre man tilfældigvis klikker forbi nogle f.eks. den Økologiske Landsforenings hjemmeside m.fl. Hvis du er som de fleste så har du sikkert indtaget et produkt produceret af det i dag (ja i dag!), men du har formentlig ikke været bevist om det, for der kræves ikke nogle informationer eller mærkning af det på det endelige produkt.
Op til 1 % må der være i almindelige konventionelle produkter uden at dette skal mærkes, og i mælk, æg og kød-produktionen er de i næsten 100 % af tilfældene i konventionelt landbrug blevet fodret med dette.. Kan du gætte hvad det er?
Jeg snakker selvfølgelig om GMO – Genmodificeret afgrøder..
De prøver konstant at overbevise os om deres mirakelværdi, at vi med GMO(genmodificeret)-fødevarer i hånden kan stoppe hungersnøden i verdenen. Jeg må stille mig lettere skeptisk til det udsagn.. Det er jo ikke der pengene ligger! Som Dr. Phil siger, for nu at benytte lidt lommefilosofi ” The best predictor of future behavior is past behavior.”
Monsanto som eftersigende skulle være den største og den værste GMO-skurk har en lang række uhyggelige historier på sin kappe. Ved hjælp af GMO kan de tage patent på deres frø, dvs. de tager patent på naturen! Ved det er en lille indianer i mig, som fortæller mig at man kan da ikke eje rettigheden til alle majsplanter i verdenen f.eks.? Men der har været stridigheder om planter der har været brugt i tusindvis af år, som heldigvis ikke kunne tages patent på efter juridiske domme, der har beskyttet dem fra deres hånd.
Men pga. pollenspredning der kan ske i en omkreds af op til 4,5 km, har der været store sagsanlæg mod bønder på tilstødende marker, fordi den GMO-produceret plante har spredt sig til dem, og de har jo IKKE betalt for deres fantastiske skræmmende produkt.. Genforurening af naturen, og det sker ikke kun i landbruget men den vilde natur fauna bliver også påvirket af dette. Der er op til 80 % flere dyre- og plantearter på de økologiske landbrug.
Firmaerne kan sågar gøre således at planterne ikke kan bruges til såsæd året efter, så fattige bønder fra f.eks. Indien er tvunget til hvert år at købe nye frø fra firmaet, så de på den måde er stavnsbundet til deres produkter, da de ikke kan gemme overskud fra forrige høst til fremtidige såsæd.
Deres såkaldte største fordel og den mest udnyttede mutation for GMO-planter er at de er mere resistente overfor sprøjtemidlerne.. Hmm ja okay, du dræber en masse ”skadedyr” inkl. nyttedyr, gør jorden mere afhængig af kunstgødning og ja du kan sprøjte mere, som så bliver sendt videre i fødekæden til.. os! Genialt træk, flere penge til kemikalieproducenterne og flere helbredsproblemer til os.
Jeg har endnu ikke hørt om forskere der har, kunne skabe levende og sund mad i laboratorium i store mængder. ”Liv spiser liv”, vi er i en symbiose og en cirkel hvor alting skiftevis vokser og forgår. Om man spiser grøntsager eller dyr er egentlig det samme, ”liv spiser liv”.
Hvad er løsningen? Simpelt, spis økologisk eller biodynamisk hvis du vil være næsten sikker på at kunne undgå det, og spis dansk når der er i sæson og bedst.
Men stop stop, hvad skal vi dog bruge det her til?
Læs videre i del 2
Det sker en gang imellem at hjernen aka. støvsugeren formår, at finde al dens indsamlede information og viden frem fra underbevidstheden for derefter at sætte det sammen til nye sammenhænge. For mig sker det som regel når jeg ligger i sengen, lige før øjnene bliver tapet til og jeg sover. Her bruser og brager ideerne frem, og jeg må hurtigt samle dem sammen før de flyver videre.
Jeg vil gerne bringe lidt lys over et emne der ikke bliver skrevet så meget om i Danmark medmindre man tilfældigvis klikker forbi nogle f.eks. den Økologiske Landsforenings hjemmeside m.fl. Hvis du er som de fleste så har du sikkert indtaget et produkt produceret af det i dag (ja i dag!), men du har formentlig ikke været bevist om det, for der kræves ikke nogle informationer eller mærkning af det på det endelige produkt.
Op til 1 % må der være i almindelige konventionelle produkter uden at dette skal mærkes, og i mælk, æg og kød-produktionen er de i næsten 100 % af tilfældene i konventionelt landbrug blevet fodret med dette.. Kan du gætte hvad det er?
Jeg snakker selvfølgelig om GMO – Genmodificeret afgrøder..
De prøver konstant at overbevise os om deres mirakelværdi, at vi med GMO(genmodificeret)-fødevarer i hånden kan stoppe hungersnøden i verdenen. Jeg må stille mig lettere skeptisk til det udsagn.. Det er jo ikke der pengene ligger! Som Dr. Phil siger, for nu at benytte lidt lommefilosofi ” The best predictor of future behavior is past behavior.”
Monsanto som eftersigende skulle være den største og den værste GMO-skurk har en lang række uhyggelige historier på sin kappe. Ved hjælp af GMO kan de tage patent på deres frø, dvs. de tager patent på naturen! Ved det er en lille indianer i mig, som fortæller mig at man kan da ikke eje rettigheden til alle majsplanter i verdenen f.eks.? Men der har været stridigheder om planter der har været brugt i tusindvis af år, som heldigvis ikke kunne tages patent på efter juridiske domme, der har beskyttet dem fra deres hånd.
Men pga. pollenspredning der kan ske i en omkreds af op til 4,5 km, har der været store sagsanlæg mod bønder på tilstødende marker, fordi den GMO-produceret plante har spredt sig til dem, og de har jo IKKE betalt for deres fantastiske skræmmende produkt.. Genforurening af naturen, og det sker ikke kun i landbruget men den vilde natur fauna bliver også påvirket af dette. Der er op til 80 % flere dyre- og plantearter på de økologiske landbrug.
Firmaerne kan sågar gøre således at planterne ikke kan bruges til såsæd året efter, så fattige bønder fra f.eks. Indien er tvunget til hvert år at købe nye frø fra firmaet, så de på den måde er stavnsbundet til deres produkter, da de ikke kan gemme overskud fra forrige høst til fremtidige såsæd.
Deres såkaldte største fordel og den mest udnyttede mutation for GMO-planter er at de er mere resistente overfor sprøjtemidlerne.. Hmm ja okay, du dræber en masse ”skadedyr” inkl. nyttedyr, gør jorden mere afhængig af kunstgødning og ja du kan sprøjte mere, som så bliver sendt videre i fødekæden til.. os! Genialt træk, flere penge til kemikalieproducenterne og flere helbredsproblemer til os.
Jeg har endnu ikke hørt om forskere der har, kunne skabe levende og sund mad i laboratorium i store mængder. ”Liv spiser liv”, vi er i en symbiose og en cirkel hvor alting skiftevis vokser og forgår. Om man spiser grøntsager eller dyr er egentlig det samme, ”liv spiser liv”.
Hvad er løsningen? Simpelt, spis økologisk eller biodynamisk hvis du vil være næsten sikker på at kunne undgå det, og spis dansk når der er i sæson og bedst.
Men stop stop, hvad skal vi dog bruge det her til?
Læs videre i del 2

fredag den 3. september 2010
Hvor er min ...fornuft?
Det samspil som der konstant foregår mellem os mennesker er fantastisk fascinerende og jeg er én af livets studerende af den menneskelige psyke både individuelt og kollektivt.
Jeg brugte dog mange år i min egen lille indelukkede boble, da jeg svømmede tonsvis af baner i klorvand på at være min egen største fjende og ven, og det har givet mig indsigter i mine egne grænser og sinds kræfter, som jeg ikke ville være foruden. Den dag i dag har jeg stadigvæk lært af mine fejl fra dengang, så jeg ikke træder over mine egne grænser, der fik lukket mig ned i et sort hul uden andet end et lille lys for enden af vejen og en stædighed og viljestyrke der aldrig blev knækket. Når det går ondt, så lærer man sig selv at kende helt inderst inde..
Hvordan man tackler smerte, sygdom og ulykke siger meget om ens personlige styrke, nogle er gode i modvind, andre igen skal helst være i medvind og vores forskelle skaber den unikke palet af mennesker der vandrer omkring os derude i indkøbscentrene i december.
Nu har jeg skiftet sportsgren over til håndbold som bidrager med nogle andre ting (og ja sikke noget lort med Danmark i dag mod Angola..), for her skal man konstant kommunikere og arbejde sammen mod et fælles mål. Især det med at skulle råbe hele tiden har jeg skulle vænne mig til, hvor jeg før har været vant til den nærmeste meditativ ro og følelse af vægtløshed fra vandet, men som tidligere træner kom skrigeriet ret hurtigt op i mig! :)
Endnu en ting med i bagagen som har skabt mig og gjort mig til den jer er, og dér! Lige dér hvor man har lært sig selv at kende og så ens dårlige og gode sider i øjnene, så lærer man at blive en forstående og empatisk menneske der hviler i sig selv, for pludselig kan man se andre på en anderledes måde. Spejle sig i deres følelser og forstå dem..
Erfaringer skulle gerne gøre os til de gamle mennesker som har levet et rigt liv på oplevelse og som er villige til at dele deres historier og erfaringer med den nye generation, så de selv er klar til at prøve kræfter med en verden i konstant og hurtigere forandring. Et solidt fundament og rødder så dybe, at de ikke vælter under livets storme. Men hvor blev den generation af? Hvor er dem som igennem deres egne prøvelser inspirerede andre til handlinger? Hvor er den næste Gandhi, Buddha, Einstein og folk med deres egne meningers mod?
Nu hvor verdenen er blevet mindre og det hele går hurtigere, er det som om vi ikke længere har tid til fordybelse og gå i dybden med tingene. Det hele skal gå så hurtigt, at vi næsten har mistet os selv, og det er praktisk umuligt at stige af ræset med mobil, Facebook, MSN mm. Sanne brugte f.eks. 5 minutter flere gange om dagen på at stille sig ved en bæk i hendes have, for at få det tomrum der skal være til at samle ens tanker og slappe af bare et øjeblik. Vi har alle sammen brug for det, men hvor mange tager os egentlig tiden til det? Alle er individuelle så du behøver måske ikke yoga, meditation eller andre klassiske måder at falde ned på, men find dét som virker for dig!
Vi ser ikke længere de åbenlyse sammenhæng, men er blevet forblindet og kniber øjnene sammen for at se igennem det skarpe lys, så vi kan få svaret... Hvordan bliver vi lykkelige? Glemme at reklameverden er et stort skuespil der ikke giver et realistisk billede af det som er vigtigt.
Jo mere jeg får erfaringer med traditionel kinesisk medicin, homøopati, ayurveda, holistisk livsstil osv osv.. Jo mere opdager man at de alle sammen har fundet en flig af sandheden, hvis ikke store dele af den. Det hele hænger sammen, og de fandt ud af det for mange tusinde år siden, men vi har tabt meget af den viden om vores krop, energi, sind og helbred, men som nu ser ud til at vende tilbage.
Jeg har stillet mig mange af spørgsmålene selv, hvordan finder man balancen mellem at være et moderne menneske og samtidig være i balance med sig selv. Det er F… svært! Vi prøver alle sammen vores bedste, og de fleste af os rammer det rigtige.. bare en gang imellem i hvert fald.. Og så igen som tidevandet vender, vender det dårlige tilbage. Op og ned er livet, men én ting består hos de fleste håbet.
Økohilsner Simon
Jeg brugte dog mange år i min egen lille indelukkede boble, da jeg svømmede tonsvis af baner i klorvand på at være min egen største fjende og ven, og det har givet mig indsigter i mine egne grænser og sinds kræfter, som jeg ikke ville være foruden. Den dag i dag har jeg stadigvæk lært af mine fejl fra dengang, så jeg ikke træder over mine egne grænser, der fik lukket mig ned i et sort hul uden andet end et lille lys for enden af vejen og en stædighed og viljestyrke der aldrig blev knækket. Når det går ondt, så lærer man sig selv at kende helt inderst inde..
Hvordan man tackler smerte, sygdom og ulykke siger meget om ens personlige styrke, nogle er gode i modvind, andre igen skal helst være i medvind og vores forskelle skaber den unikke palet af mennesker der vandrer omkring os derude i indkøbscentrene i december.
Nu har jeg skiftet sportsgren over til håndbold som bidrager med nogle andre ting (og ja sikke noget lort med Danmark i dag mod Angola..), for her skal man konstant kommunikere og arbejde sammen mod et fælles mål. Især det med at skulle råbe hele tiden har jeg skulle vænne mig til, hvor jeg før har været vant til den nærmeste meditativ ro og følelse af vægtløshed fra vandet, men som tidligere træner kom skrigeriet ret hurtigt op i mig! :)
Endnu en ting med i bagagen som har skabt mig og gjort mig til den jer er, og dér! Lige dér hvor man har lært sig selv at kende og så ens dårlige og gode sider i øjnene, så lærer man at blive en forstående og empatisk menneske der hviler i sig selv, for pludselig kan man se andre på en anderledes måde. Spejle sig i deres følelser og forstå dem..
Erfaringer skulle gerne gøre os til de gamle mennesker som har levet et rigt liv på oplevelse og som er villige til at dele deres historier og erfaringer med den nye generation, så de selv er klar til at prøve kræfter med en verden i konstant og hurtigere forandring. Et solidt fundament og rødder så dybe, at de ikke vælter under livets storme. Men hvor blev den generation af? Hvor er dem som igennem deres egne prøvelser inspirerede andre til handlinger? Hvor er den næste Gandhi, Buddha, Einstein og folk med deres egne meningers mod?
Nu hvor verdenen er blevet mindre og det hele går hurtigere, er det som om vi ikke længere har tid til fordybelse og gå i dybden med tingene. Det hele skal gå så hurtigt, at vi næsten har mistet os selv, og det er praktisk umuligt at stige af ræset med mobil, Facebook, MSN mm. Sanne brugte f.eks. 5 minutter flere gange om dagen på at stille sig ved en bæk i hendes have, for at få det tomrum der skal være til at samle ens tanker og slappe af bare et øjeblik. Vi har alle sammen brug for det, men hvor mange tager os egentlig tiden til det? Alle er individuelle så du behøver måske ikke yoga, meditation eller andre klassiske måder at falde ned på, men find dét som virker for dig!
Vi ser ikke længere de åbenlyse sammenhæng, men er blevet forblindet og kniber øjnene sammen for at se igennem det skarpe lys, så vi kan få svaret... Hvordan bliver vi lykkelige? Glemme at reklameverden er et stort skuespil der ikke giver et realistisk billede af det som er vigtigt.
Jo mere jeg får erfaringer med traditionel kinesisk medicin, homøopati, ayurveda, holistisk livsstil osv osv.. Jo mere opdager man at de alle sammen har fundet en flig af sandheden, hvis ikke store dele af den. Det hele hænger sammen, og de fandt ud af det for mange tusinde år siden, men vi har tabt meget af den viden om vores krop, energi, sind og helbred, men som nu ser ud til at vende tilbage.
Jeg har stillet mig mange af spørgsmålene selv, hvordan finder man balancen mellem at være et moderne menneske og samtidig være i balance med sig selv. Det er F… svært! Vi prøver alle sammen vores bedste, og de fleste af os rammer det rigtige.. bare en gang imellem i hvert fald.. Og så igen som tidevandet vender, vender det dårlige tilbage. Op og ned er livet, men én ting består hos de fleste håbet.
Økohilsner Simon
