Sider

onsdag den 30. juni 2010

Biogetica - Fremtidens medicin med fokus på naturlige løsninger?

Jeg er faldet over en hjemmeside som mange i DK sikkert vil blive oprørt over, pga. deres meget amerikanske facon.. Til trods for det, så er det nogle hamrende gode produkter som burde blive solgt i Danmark. Deres filosofi er at de kombinere det bedste fra alle de gamle traditioner såsom ayurveda, kinesisk medicin, homøopatiske produkter mm.

De går efter principper om at behandle roden af problemet og ikke kun symptomet, det er jo det som det hele handler om! Allopatisk medicin har alt for længe domineret og narret os til at tro..

Tag denne pille og så går det hele væk, og så skal du ikke tænke mere over det. I stedet for at se os mennesker som et hele, hvis du ikke lytter til din krop første gang og det symptom den kommer med, så kommer det til at ramme dig endnu hårdere næste gang.

Du kan besøge dem her selv, Biogetica.
http://www.biogetica.com/#a_aid=Get_Healthy

Op til dig hvad du syntes om dem, de er kontroversielle efter DK-standarder.

fredag den 25. juni 2010

Grib chancen!

Denne blog bliver nok min mindst filosofiske til dato, og det såmænd ikke fordi, at jeg ikke har noget at sige indenfor det, men ville bare prøve noget nyt denne gang. Det er fordelen ved at være en af de rutinerede økovenner bloggere, så giver det mig tid til at eksperimentere lidt.

Jeg er nok lidt af en firstmover når det kommer til økologi og sund livsstil. Jeg er supernysgerrig og villig til at prøve de fleste ting, hvilket jeg også gør. Til gengæld er jeg nok også en ret kritisk forbruger bagefter, men det nyeste skud på stammen af afprøvninger er BioMio, som er en ny økologisk restaurant på halmtorvet i København. 100 % økologisk certificeret, hvilket der så vidt jeg ved, kun er to restauranter i Danmark som er. De har en spændende tilgang til mad, med fokus på gode råvarer efter årstiden, plus de har indrettet det, så der er masser af pladser (vi sad 5 mennesker ved et bord og der var i hvert fald plads til 200 mennesker i hele restauranten, som var 1/10 fyldt).

Maden smagte virkelig godt, deres menukort er lidt rodet. Kan godt lide deres kassesystem, hvor man får et kort hver, der så fordeler regningen automatisk, hvilket gør det nemt at bestille mad og drikke, når man går op til kokken og bare kører sit kort over en plade samtidig med at man bestiller. Problemet denne dag var at der kun var en kok, selvom der var 6 stationer, med plads til kokke, og maden blev færdig én af gangen, så når man bestiller 5 mennesker, så kan det være svært at vente på den sidste får mad… Det kunne godt have været lidt smartere.

Dernæst har de lanceret den åbenbart smarte, sunde strategi at der min. Skal være 70 % øko. Grøntsager i alle retter… Det syntes jeg jo er lidt tåbeligt, for man vel jo gerne have valget imellem at vælge en kødret eller en salat. Lidt irriterende at fratage mig valget for jeg vil hellere have lidt mere kød og færre grøntsager, hvis jeg skal blive mæt. Det kunne i hvert fald stoppe mig en anden gang, hvorvidt jeg skulle vælge det som sted. Ved godt det er blevet trendy at spise mindre kød, fordi det er mere ”CO2 neutralt”, men det betyder samtidig ikke, at man skal fratage mig mit valg.
Maden var god, så hvis de får rettet de begynderfejl, så skal det nok blive et populært spisested. Priserne var overkommelige og bestemt ikke noget, som bør skræmme folk væk. Samtidig ligger det tæt på Hovedbanegården, så transportmæssigt er det helt fint for en fyr, som mig der ikke har nogen bil og skal rundt med det offentlige eller cykel. Nu blev det en helt restaurantanmeldelse, håber i bærer over med mig, men jeg håber jo lidt at mit bidrag kan gøre, at der åbner flere økologiske restauranter, som kan give mig og alle andre et større udvalg, samtidig med det kan øge tilgængeligheden af dem, så man ikke absolut skal være en kender af de rigtige steder og vandrer i evigheder, for at finde det rigtige sted Så jeg siger Grib Chancen til nogle flere restauranter, bliv økologiske tak!

Giv noget til andre: Jeg er blevet lidt af en giver og jeg er blevet overrasket over, at det man giver faktisk ofte kommer tilbage igen på en anden måde. Jeg plejer at dele ud af min overskud, tid og ting til mine venner, familie og naboer. F.eks. forærer jeg nogle af de grøntsager fra Aartiderne, som jeg ved, at jeg ikke kan nå at spise til mine naboer samt nogle andre ting. De har altid været søde ved mig, og man har altid kunne låne noget af dem, så det er meget naturligt. For et par dage siden fik jeg rødvin af dem som tak, og det forventede jeg jo ikke. Jeg giver ting væk, fordi jeg hellere vil have at andre folk skal have nytte af det. Ikke for at få noget igen, men når man så får det og det overrasker en, så bliver man lidt rørt. Vi mennesker er dybest set nok ret søde, når man kommer under overfladen på os

Te fra Urtekram – Der spredte sig den lifligste duft, efter jeg åbnede de lækre øko. Teæsker med hvid te og skovbær samt hvid te med abrikos. De dufter så godt! Man får lyst til at spise demDet jeg elsker ved hvid te, er at det er ret mildt. Nogle vil måske savne en lidt kraftigere smag, som man får med en sort te, men ja jeg foretrækker nu selv en god urtete eller hvid te. Så slipper man også for de store mængder koffein og koffein fungerer ikke vildt godt med mit system.

Glutenfri Müsli fra Kur Foods og Urtekram: Det smager jo fremragende, det eneste jeg kan være lidt skeptisk overfor er majsflaksene. Poppede morgenmadsprodukter har et meget dårligt ry indenfor sundhedsverden.

Mener at huske et eksperiment, hvor man fodrede rotter med henholdsvis ingenting, papæsken morgenmadsproduktet lå i og så morgenmadsproduktet. Dem som blev fodret med morgenmadsproduktet (cornflakes eller noget i den retning) døde først, derefter dem som ikke spiste noget og til sidst, dem som levede af papæsken. Seriøst det kan bedre betale sig, at lade vær med at spise noget end spise morgenmadsproduktet! Det er mere næring i papæsken end morgenmadsproduktet! Det giver da stof til eftertanke….

Trods alt er fordelen ved øko. Majs er at de heldigvis ikke er GMO. Majs er sammen med Soja nogle af de landbrugsprodukter som oftest bliver genmodificeret. Ganske ofte bliver det fodret til konventionelle køddyr, uden at det skal stå på indholdslisten, at kødet er blevet genmodificeret!

Det holder mig i hvert fald væk fra konventionelt kød, det eneste kød som jeg går efter er enten frilands eller økologisk.

Økohilsner Simon

tirsdag den 1. juni 2010

Kan det egentligt være så svært?

Så er det tid til den nyeste blog fra min hånd, en ny kasse er ankommet og jeg har skyndt mig, at få afprøvet mest muligt. Grundigt selvfølgelig!

Nogen gange må man spørge sig selv: ”Hvor svært kan det egentlig være?” Ting der er lette for nogle personer, kan være ekstreme svære for andre, vi er heldigvis og gudskelov velsignet med forskellige talenter og egenskaber. Når jeg har siddet og stirret længe nok i en opgave, der virker helt uoverkommelige, så må jeg prøve at overbevise mig selv om, at der er nogle, som syntes det er let… Bare ikke for mig i det øjeblik, men hvis de kan, så kan jeg også!

Svære ting har det mere at kræve enten uddannelse, mange forsøg eller et talent for det. Nogle der har set reklamerne med uddannelser, hvor den kække fyr, skal vise at man sagtens kan gøre ting uden en uddannelse som f.eks. frisør? Et andet eksempel kunne være:

Økologi hvor svært kan det være?

Lad vær med at bruge en masse kemikalier og tage lidt hensyn til naturen – pyha dem med hyggelandbrug eller køkkenhave ved hvor svært det kan være.

Der kan ske så mange uforudsigelige ting, der gør det til en risikabel affære at være økologisk landmænd, men samtidig svarer udbyttet også til den investering man putter i det. Bedre og renere produkter som regel, men den nemme mulighed er at sikre sig ved at sprøjte pesticider, bruge kunstgødning og andre ting, som alt sammen gør en landmands arbejde nemmere, men hvor nemt må det være?

De allerfleste af os er interesseret i at tingene bliver nemmere, for gudskelov er opvaskemaskinen, vaskemaskinen og støvsugeren opfundet, når man er flyttet hjemmefra. Hvor kommer alle nullermændene mon fra?

Hvorfor skal tingene være så svære, hårde og udfordrende til tider? Måske fordi vi på den måde, finder ud af hvad vi elsker at lave måske, det som vi er villige til at lære til bunds og ikke vil give op, selvom det er hårdt arbejde?
Jeg har ingen anelse om svaret, men jeg har tænkt mig at knække nøden, for hvor svært kan det egentlig være?

Vi mennesker kan desværre ofte rende rundt som hovedløse høns, der skiftevis går den vej… Så den anden vej og pludselig skal vi et helt tredje sted hen. Det er til at blive ganske forvirret og utryg af. Vi må da lige stoppe op et øjeblik. Tænk os godt om, hvor vil vi egentlig gerne en?

Jeg har i hvert fald følt mig godt rundtosset af de forskellige retninger, som folk vil i. Folk har på en måde været mere desperate og skiftede retning endnu hurtigere, under denne krise. Når alle tænker ens, tænker ingen egentlig rigtig… Vi har brug for nogle enere, som trækker lidt i den anden ende. Vi er desperate efter folk, som tager lederskab. Obama rider på en bølge, fordi han rent faktisk gør nogle ting og giver folk håb. Håb om bedre tider er nogle gange det eneste vi har. Den helt rigtige skal nok dukke, det helt rigtige job skal nok dukke op, den helt rigtige lejlighed, det helt rigtige øjeblik.

Dijonsennep fra Urtekram: Jeg havde næsten glemt, at jeg fik denne lækre Dijonsennep fra Urtekram. Den indgår bare allerede så meget i min daglige madlavning, at jeg næsten ikke ligger mærke til den. Den er bare blevet en del af min hverdag. Dijonsennep er en lækker smagsgiver i rigtig meget mad, og simpelthen en basisting i mit køkken. Der er jo ikke vildt mange ingredienser i dijonsennep, men noget jeg har lagt mærke til med økologiske krydderier/krydderiblandinger er at de er stærkere! Øko. Peber er stærkere end almindelig, øko. Dijonsennep er stærkere! Er jeg den eneste, som har den erfaring?

Jumborosiner fra Urtekram: De bedste rosiner jeg nogensinde har smagt! De smager næsten ikke engang af rosiner, de smager overjordisk godt. De har den helt specielle konsistens at tygge på og jeg kan allerede mærke på mig selv, at jeg vil kigge (mange) gange efter Jumborosinerne i butikkerne. Blandet sammen med lidt kokoschips, så har man en lækker snack. Vidste slet ikke, at der fandtes Jumborosiner, men det ved jeg nu. Der er en væsentlig forskel i forhold til de små pakker fulde af små rosiner, som man spiste som barn.

Sojamælk fra Urtekram: Nu har jeg gået og kigget på den i 3 måneders tid… Den har bare stået der, ingen har og ville have den eller bare prøvesmage den og jeg drikker det af sundhedsmæssige årsager heller ikke. For et par dage siden blev jeg led og træt af at se på den, så jeg smed den ud.. Så tænker du sikkert, hvordan kan han dog smide den ud? Jeg vil da gerne have den. Du kan kalde det en ungdommelig forkælet møgunge, som ikke sætter pris på en gave…

Jeg kalder det omsorg for andre mennesker. Jeg har ikke selv lyst til at putte en omgang østrogener (og mange andre uheldige stoffer) i mit system og jeg bekymrer mig nok for andre mennesker til helst også at vil have, at de undgår det. Vi danskere er gode til at smide mange ting ud, men de færreste af os levner alligevel, for tænk på de stakkels afrikanske børn. Mad smider man ikke bare ud, specielt ikke hos den ældre generation.

Jeg må indrømme, at jeg har gennemgået mange skabe og smidt bunker af død mad ud (sukker, hvidt mel, margarine osv.), for folks egen skyld. De savner det sikkert i starten, men hvis det ikke er i skabene, så spiser man det ikke.

Snart har jeg kun troen tilbage om forårets komme, men som man siger, så er det mørkest før daggry….

Økohilsner Simon